Поредната лъжа и манипулация, идваща от Русия


Всички украински медии говорят, че числото на поклонниците на кръстния поход организиран от Руската Православна Църква в Украйна (РПЦвУ) в действителност е било между 20-30 000 души. Това са и данните от Вътрешното Министерство в Украйна. Освен, че лъжат за бройката добавяйки една нула в повече, руските медии не споменават откъде идват самите поклонници. По-голямата част от поклонниците на похода, организиран от РПЦвУ, са всъщност от Русия, Беларус и Молдова. Съвсем малко от поклонниците са знаели украински език. При задаване на въпроси на украински език от украинските медии към поклонниците от похода, те не са могли да разберат езика, на който ги питат, и са отговаряли на руски език, че не разбират въпросите на журналистите.

С манипулации, фалшификации, комунистически прийоми и невъцърковени и некръстени хора Църква не се прави. Скъпи другари от РПЦ и Русия, трябва най-малкото вяра, катехизация и църковно съзнание да имате, за да имате претенции за Църква.

От страницата на  религиозно-информационната служба на Украйна за похода на РПЦвУ се казва следното: 300 000 души са участниците според РПЦвУ, а не повече от 30 000 души е реалната бройка съгласно официалните данни, предоставени от министъра на вътрешните работи Арсен Аваков, който подчертава, че религиозната процесия е минала спокойно. В статията се подчертава, че и миналата година също е имало манипулация от страна на РПЦвУ, където публикували данни за 250 000, а реалните данни, предоставени от министъра Арсен Аваков, са за не повече от 20 000. Така е и с годините назад: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/76646

https://telegraf.com.ua/ukraina/mestnyiy/5106839-krestnyiy-hod-v-kieve-v-mvd-naschitali-30-tyisyach-uchastnikov.html