Вселенският Патриарх Вартоломей: Приветстваме всички инициативи, които изграждат мостове и обединяват хората


Автор: Доксология БГ

Днес, на празника на Свети Дух – 17.06.2019 г., Негово Всесветейшество Вселенският Патриарх Вартоломей отново изрази своята любов към децата и младите хора.

В своето слово в края на днешната Божествена Литургия в храм „Света Троица“, Константинопол, Патриарх Вартоломей каза: „Вселенската Патриаршия приветства всички инициативи, които изграждат мостове, а не онези инициативи, които изграждат стени, които разделят народите и хората. Вселенската Патриаршия твърдо допринася за близостта и съвместното творческо сътрудничество на хората и народите.

На богослужението присъстваха учители и ученици от Лицей (Зографио) и школата на Запио, вярващи от Константинопол и поклонници от Гърция, между които членовете на Младежкия клуб на футболния отбор „ПАС Янина“ и на Футболната академия „АТЛАС“, които се намират в Константинопол за приятелски игри със съответните отбори в Турция.

В обръщението си към младите спортисти Патриархът каза, че приятелските отношения между двата съседни и съюзнически народи (гръцкия и турския – бел. авт.) се насърчават и чрез техните приятелски игри.