Убити православни деца по време на вероучение в неделно училище в Сирия – СНИМКИ


Трагедия в Сирия с убити деца по време на преподаване на вероучение в неделното училище към православния храм "Св. апостоли Петър и Павел" в гр. Селевкуполис (арабски: Ал Сукайлабийя).

Това се случва след Св. Литургия в неделя на 12 май. Ислямски терористи-джихадисти от терористичната организация Ал Нусра изстрелват ракети към храма, където се намира неделното училище.  Към момента 8 деца са загинали, а 4 са в тежко състояние.

Митрополит Николай Епифанийски е отслужил опелото.

През 2016 г. също е имало подобен терористичен акт с жертви в този храм. Храмът се намира в диоцеза на св. Епифанийска митрополия към Антиохийската Патриаршия. Градът е населен основно с гръкоезично и арабоезично православно население.

Православните християни в Сирия живеят наистина в мъченичество заради Христа. За съжаление нито едно от правителствата на държави с преобладаващо православно население не се погрижи в действителност да се спре този терор в Сирия.

БОГ ДА УПОКОИ ДУШИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ ЗА ХРИСТА БОГА ДЕЦА, А НА БЛИЗКИТЕ ИМ ДА ДАРУВА БЛАГОДАТНО УТЕШЕНИЕ!Това е опелото на убитите деца.

А това е запис от терористичната атака около същия храм през 2016 г. Православните християни пеят "С нами Бог"...


Автор: Доксология БГ