Вселенският Патриарх Вартоломей изрази съболезнования за загиналите при атентата в Шри Ланка


Вселенският Патриарх Вартоломей изрази дълбоките си съболезнования по повод терористичните атаки в деня на римокатолическия Великден в църкви и хотели в Шри Ланка, които причиниха смъртта на десетки хора и раниха стотици.

Патриарх Вартоломей категорично осъжда всяка терористична атака и омраза, насилие и фундаментализъм, независимо от източника ѝ, и призовава всички сили в Шри Ланка да си сътрудничат, за да надграждат мирното съвместно съществуване и сътрудничество чрез диалог и взаимно уважение.

„Светата Христова Църква се моли така, че душите на жертвите да почиват в мир, изразявайки най-дълбоките си съболезнования за семействата им, и пожелава на всички пострадали смелост и бързо възстановяване. В същото време тя изразява своята солидарност към местната римокатолическа църква, правителството и народа на Шри Ланка“, се казва в писмото на Патриарх Вартоломей.

Вселенският Патриарх се свързал с митрополита на Сингапур и го помолил да предаде горното послание на Вселенската Патриаршия на римокатолическата църква, властите и народа на страната.
Източник: Добротолюбие
Първоизточник: Ромфеа