За истината и справедливостта!


Тази моя позиция може да ядоса известен брой хора и мои съратници, но ще говоря директно, защото винаги съм бил за истината и справедливостта!

През 2007 г. начело на Пловдивска епархия застана митрополит Николай. Същият митрополит беше причината за това родната ни Църква да се събуди от своя дълбок сън. Още от хиротонията му продажните български медии започнаха да го оплюват. Те и до ден днешен продължават да дискредитират Църквата. Особено нагли медии, като СКАТ и Господари на ефира, които служат не на Бога, а на мамона. Неведнъж съм казвал, че това е една целенасочена атака от страна на онези, които искат БПЦ да стои "забутана" в ъгъла, да мълчи и да не взема отношение по обществените въпроси. Дяволът, като видя упоритостта и непоклатимостта на Високопреосвещения митрополит, респективно и светлото бъдеще на БПЦ с него, веднага се зае със своята работа - да прави спънки! То не бяха часовници, то не бяха автомобили, то не бяха "скандални" слова и пр. и пр. Но никоя медия не каза: "На многая лета, владико"! 

Имаше и (анти)църковен сайт, който съучаства в саботажа спрямо митрополит Николай, БПЦ и Божието дело, и който сайт до ден днешен бълва ереси и лъжи. Заради християнската ми съвест, църковния и душевен мир и чистотата на Православното съзнание съветвам моите последователи да не четат нищо от Двери БГ (Двери на православието) и въобще да не отварят този сайт, защото Христос ни е заповядал да се пазим от лъжливите пророци, които дохождат при нас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители (Мат. 7:15). Който желае, само може да хвърли един поглед на публикациите на Двери БГ вкл. и да види техните автори, та да се увери в истинността на думите ми. 

Искам да знаете, че Негово Високопреосвещенство митрополит Николай направи толкова за БПЦ, колкото никой от съвременните митрополити не е правил. Включително направи много за България и народа! Няма да ви изброявам конкретно делата му, защото не би ми стигнало времето, а и имам Христовата заповед пред себе си: "нека лявата ти ръка не знае, какво прави дясната" (Мат. 6:3). Гледайте реално на нещата и не съдете за човека само по лошите му черти, но и по добрите дела, защото нам е дадена заповедта: „Покорявайте се на наставниците си и бъдете послушни” (Евр. 13:17). Разбира се няма да се покоряваме на ония политици, които водят народа ни към унищожение и провал, а ще се молим Богу за тяхното вразумление и всякога ще ги изобличаваме!

Честит празник! На имениците също! :) Св. Николай да помага!

Автор: Александър Иванов