ПОДПИСКА в подкрепа на дядо Поликарп за Видински митрополит


Братя и сестри, читатели на Доксология БГ, публикуваме едно възвание на Владимир Велков - богослов и основател на фейсбук групата "Видин иска Епископ Поликарп за Видински Митрополит!", която за няма и седмица събра вече 1400 членове. Най-отдолу ще публикуваме и линк, откъдето можете да изтеглите бланката за подписката в подкрепа на дядо Поликарп за Видински митрополит.

"Свидетели сме на нещо невиждано в историята на България: само за няколко дни цял Видин и не само, а хора от цялата страна застанаха твърдо и категорично зад любимия си духовник със сърце и душа само и само той да е новият ѝм митрополит!
Какво накара толкова много различни хора да се обединят в една кауза, да изразяват всеки ден и час безрезервната си обич към епископ Поликарп, да са готови безкористно на всичко с единствената надежда (с Божията помощ) епархийските избиратели и след това  Св. Синод да зачете и уважи молбата им, а именно епископ Поликарп да е новият Видински митрополит! 


С какво този млад духовник, нямащ и 40 години още, успя така да впечатли цял един народ...! Ще Ви кажа - с нестихваща енергия ден и нощ обикаляше всеки град и село в епархията си, винаги беше благ, усмихнат, не подминаваше никого... Личеше си по всичко, че е достоен Христов ученик и предводител на повереното му паство! Винаги помагаше на всички, не отвръщаше поглед от никого, което накара малко дете да каже: "Той е най-прекрасният човек, когото познавам". Децата бяха неотлъчно винаги до него и той ѝм отдаваше необходимото внимание и любов, знаейки почти всички по имена, или ако отсъстваха от богослужение питаше родителите ѝм: "Къде е моят малък приятел?". С личен пример и дела, а не на думи, епископ Поликарп доказа, че е истински достоен последовател на Христос, деен епископ, искащ да промени нещата към по-добро! Неслучайно привлече толкова нови хора към Православието и храма: и причастяващите се, и водещите истински духовен живот се умножиха хилядократно! Затова и сега хората, обичащи го, искат само и единствено него за нов митрополит и се молят Богу ден и нощ щото да промисли и той (епископ Поликарп) да е техният митрополит - обичан и обичащ всички. Амин!".

Оттук можете да свалите бланката за подписката в подкрепа на дядо Поликарп за Видински митрополит. Нека всеки, който има желание и възможност, да я разпечата и събере колкото се може повече подписи! След тяхното събиране се обръщате към Александър Иванов за съхранението и изпращането ѝм.
Помнете, че срокът за изпращане готовите подписки е до 8 октомври 2017 г.! Предоставяме Ви facebook профила на Александър и негови актуални тел. за връзка:

Телефони за връзка: 0899 086 989, 0882 958 161