Помогнете да изградим храма в сунгурларското село Прилеп (СНИМКИ)

Строителните дейности започнаха преди 11 г. и вече са към края си

Изграждането на православния храм в сунгурларското село Прилеп е към финала си, но за довършителните дейности са необходими средства. Църковното настоятелство при храм "Света мъченица Злата Мъгленска" се обръща с призив към всеки, който има възможност да помага за довършването на храма.

Местни жители поемат инициатива и през далечната 2005 година започва изграждането на мечтания за селото православен храм. На помощ се притичат фирми и хора, които полагат усилия да съградят Божия дом. Местните хора се включват с много труд и всякакви средства и вече 11 години малко по малко се стига до завършен външен вид.

Остава да се направи вътрешното обзавеждане. Но както във всеки дом, вътрешното обзавеждане поглъща доста средства. Предстои изграждането на най-важната част - иконостасът -връзката между земната и небесна църква. Необходими са още владишки трон, аналои, обзавеждане на олтара, закупуване на свещени тъкани и одежди, и много други части, които да допълнят църковния интериор, за да бъде храмът завършен и отвътре.


"Искрено благодарим на всички за досегашната подкрепа! Обръщаме се с молба към всички добри хора, които имат възможност да помогнат, като дарят средства за довършване на храма. Вярваме, че никое дарение не е малко, за да помогнем и да стигнем до откриване на храм "Света мъченица Злата Мъгленска" в село Прилеп. И не е важно дали ще нахраниш дете или болен, или ще дариш пари за съграждане на храм. Това, което има значение е да не останеш безучастен!", призовават организаторите на инициативата.

Банковата сметка на църковното настоятелство е: BG53STSA93000022539220  BIC STSABGSF Банка ДСК -Църковно настоятелство с. Прилеп

Телефон за връзка: 0899140376 - Донка Георгиева - секретар на настоятелството.

Източник: Флагман