Трогателно! Постъпката на тези младежи в новогодишната вечер просълзи социалните мрежи! (ВИДЕО)


Немощен възрастен човек с бастун затъна в снежния капан на метри от собствения си дом навръх Нова година в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“. Дълбоките преспи и силния снеговалеж свариха неподготвени и пешеходците, особено за по-възрастните жители на града.

Дядото, който беше излязъл да напазарува до близкия магазин, изведнъж се оказва в клопката на снежната буря, която за минути покри целия град в бяло и с огромни усилия, падайки и залитайки в дълбоките преспи се придвижва към входа на блока, в който живее, пише burgasinfo.com.

За щастие обаче двама млади хора бързо се притичват на помощ на безпомощния пенсионер. Тичайки в снега, те с лекота стигат до него и го подхващат под двете мишници, за да му помогнат да се прибере. Видеото с благородната постъпка, заснето от Мартин Иванов и разпространено в социалните мрежи, просълзи стотици бургазлии.
Заснех го днес, живея наблизо, но на 8-мия етаж и нямаше време аз да помогна, но видях младежите и реших, че постъпката им трябва да бъде видяна“, пише Иванов.
„Просълзихте ме, млади хора! Браво на вас! Нека доброто ви се връща стократно! И вашите деца ще са добри хора с такива родители! Направихте празника ни още по-усмихнат! Весели и светли празници!“, пише в коментарите Мима Пенева.
„Нека 2017 е годината, в която започва да се възражда доброто, скрито във всеки от нас!“, пък се надява Мария Царева.

ВИЖ ВИДЕОТО ТУК:


Източник: ONovini