Отворено писмо на една омерзена от политиката ни пенсионерка, магистър по право


Отворено писмо
До сегашните и бъдещи управляващи!
До старият и новия президент на РБ!
До всички електронни медии, които са в полза на обществото!
До нормалните хора, които ще се замислят!
Аз съм майка на тежко болен инвалид! Синът ми е с множество заболявания, увреден при раждане и доувреждан с годините! Сега е на 27, а е с развитие на две! Не се самообслужва и се влошава ежедневно! Когато нещо го боли гадаем!Аз не го оставям, винаги съм до него и така ще бъде, докато мога! С изменението на Закона за лица с увреждания, който вие неграмотно и удобно прекръстихте на деца с трайни увреждания, вие принизихте детето ми под нивото на уличните кучета, които имат едно хуманно право на евтаназията, като изход от болките им!

Съгласна съм, че децата до 18 години имат нужда и от рехабилитация, и от асистенти, и от асоцииране! След 18 години нашите деца не порастват! Те стават още по-тежки! В Закона за здравеопазване има клауза за стоматологичната помощ! Безплатна до 18 години, а след това, при случаи като на моя син, пълната анестезия, която се изисква, струва 100 лева на час!Да не говорим, че той не се дава лесно и какво изтърпявам, докато го упояват, за да извадят зъби!

Навсякъде цари кадруване и корупция! Тръгнали сте да асоциирате цигари, раждащи на по 13 години, безмозъчни и безотговорни! Крадящи и пребиващи болни и беззащитни хора, като нас! Подменяте автопаркове на МВР, което трябвало да ни пази,но не го прави! Знаете ли например колко харчи една общинска администрация на месец за безплатни лекарства и лечение, които се полагали на нашите велможи, за да са здрави и да ни управляват добре! Аз знам! На фона на това аз купувам лекарства от пенсиите ни, плащам ток, вода и се храня, както и синът ми! За дрехи и други кой знае какви луксове, каквото остане! И туй е трудно, защото след едно натъкване на детето ми с медикаменти, които дадоха странични ефекти, той е 160 килограма, трудно подвижен и дрехите също са проблем!

Аз самата съм увредена с четири инсулта след всички тези благини! Пенсионер съм по болест, въпреки образованието си и множеството езици, които знам! Е под нивото на циганите и уличните кучета ни поставихте! Не искам много, само толкова, че да не тъна в заеми към приятели, които връщам, защото и те нямат, но помагат!Да не страдаме от адски болки аз и детето ми! Ако в една държава, членка на ЕС, не можете да осигурите тези елементарни условия, осигурете ни незабавна евтаназия! Да не се мъчим и да не натоварваме непремерения ви бюджет!

Няма да ви товаря с повече подробности! Не мисля, че ще получа подкрепа, не и от институциите!Затова искам праг на поносимост и евтаназия! А и един мъничък лукс - безплатно погребение, защото и него не мога да си осигуря! След като ме третирате като животно, направете го по закон! Защото човещина има у бедните и измъчените, но не и у тези, които се интересуват само от електорални единици! Пиша това с болка и гняв! Дано има кой да го прочете! Успешен, според вашите прогнози, бедствен ден!

С дълбоко неуважение и омерзение: Рени Григорова Евстатиева
Магистър по право и настоящ пенсионер по болест
Гр. Радомир, 05.01.2017 г.