За противозачатъчните средства


Въпрос: Много хора считат, че абортът е убийство, недопустимо за християните, но употребата на противозачатъчни средства може все пак да бъде търпяна, предвид условията на съвременния живот. Широк асортимент от такива средства има във всяка аптека, особено популярна е т.нар. "спирала". Казват ни, че при употребата на противозачатъчни поне не се извършва убийство на плод, според християнското учение - на жив човек.
Истина ли е това?

Отговор: Фармацефтите, изготвящи тези средства, скриват действията на тези препарати. Тук самото название "противозачатъчни" има маскировъчен карактер. Спиралата пречи не на зачеването, а на движението на ембриона на вече оплодената яйцеклетка. Тук, казано на езика на християнската антропология, се извършва убийство на човек с безсмъртна душа, но с още неразвило се тяло. Извършва се убийство, за което жената може дори и да не подозира. Живият плод бива убит в тялото на жената механично или химически.
Така че противозачатъчните средства в болшинството случаи представляват миниаборт и в това отношение не се различават от обикновено убийство.

Въпрос: Какво можете да кажете за съвременните методи на лечение на безплодието?

Отговор: Ще се спра на най-разпространения метод, при който се използва концентрат от мъжка семенна течност.
Той може да оплоди едновременно множество яйцеклетки в епруветка (това вече са живи същества). След това няколко ембриона биват пренесени в тялото на жената. След време се прави нов подбор: един ембрион се оставя жив, а останалите се умъртвяват; обикновено им пробождат сърцето с игла.
Може да се каже, че при този вид оплождане плодът расте на гробището на своите братчета и сестричета...

Автор: архим. Рафаил Карелин

Коментари