Да се помолим за жителите на село ХитриноВлак с цистерни избухна край гара Хитрино. Има петима загинали и десетки пострадали. Сред жертвите има и 18-годишен младеж, който е починал. Една жена от пострадалите е с 90% изгарания. Композицията е била от 26 вагона. В 23 от тях е имало пропан бутан и пропилен. Ситуацията е изключително тежка. Пожарът е под контрол, но не е овладян.
„Първата вълна е била много силна.
Има очакване за още взривове, защото са доста вагони. Екипите охлаждат вагоните, но не е ясно какво има в тях”, заяви кметът на Хитрино Нуридин Басри Исмаил. Той заяви, че има много пострадали къщи, има и напълно срутени, изгоряла е сградата на полицията, на кметството. В селото много къщи са без прозорци, гледката е апокалиптична. На мястото има много дим.

„Отидох с колата в долната махала. Там е някакъв ад. Все едно от Бейрут или Втората световна война”, заяви мъж от селото. И през сълзи добави, че е извадил свой приятел и...сина му мъртви.  „Жена ми жива изгоря, кой ще ми я върне”, каза друг мъж от селото...
Eкипът на "Доксология БГ" коленопреклонно изказва своите най-искрени съболезнования към близките на загиналите! Нека Бог упокои душите ѝм в селенията на праведните.

И тъй като трагедията е много тежка, само Бог знае колко сълзи вече са изсипани, нека заедно, имайки за основа християнската любов, да отправим своята молитва към Бога за жителите на с. Хитрино, щото Той, по Своята велика милост да ги помилва и защити, да ги утеши и насърчи според волята Си:

Праведен, дълготърпелив и многомилостив Боже!
Ти ни изпрати страдания от любов, защото Ти, Господи, наказваш когото обичаш и към когото благоволиш. Ти нараняваш и превързваш раните, умъртвяваш и съживяваш, унизяваш и издигаш, свяляш в ада и изваждаш от там, наказваш Своите, но на смърт не ги предаваш!
Ти, Отче Небесни, постави пред нас за пример на търпение Твоя възлюбен Син
и ни заповяда да вървим по Неговите стъпки.

Подкрепи ни да Го последваме и по скръбния път да влезем в Небесното Царство!
Не допускай изкушенията да изтръгнат Твоето слово из сърцата ни, да отслабят вярата ни, да задушат молитвите ни, да възбудят нетърпеливост и тревога в Тебе.
Не възлагай върху ни твърде жестоки страдания.
Спомни си, че ние сме прах и пепел.
Подкрепи отслабналите ни ръце и утвърди подгъващите ни се колена, за да не се поклатим! А понеже Твоята воля е: ние тук да страдаме и да бъдем в скърби, дарувай ни търпение и ни укрепи да победим всяко зло.
Обърни нашата скръб в радост,
страданията ни в чест и унижението ни в слава,
защото Ти единствен си подкрепа и сила за уморените,
якост за слабите, сянка в горещините и убежище в бури,
и на Тебе слава въздаваме во веки. Амин!