Дарете своята лепта за РУЕНСКИЯ ХРАМ „Свети вмчк Георги Победоносец”
В общинския център Руен, Бургаска област се въздига православен храм „Свети Великомъченик Георги Победоносец”.  С помощта на местни хора и община Руен бе отреден терен в центъра на селото и на 18.03.2015 г. бе положен основният камък от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий.  
Храмът беше започнат веднага и въздигнат за няколко месеца през 2015 г., благодарение на местен дарител, дарения и средства от Айтоския храм „Свети Димитрий Солунски”, с труда на местна бригада майстори строители. 
През юни 2016 г. започна и изографисването на храма. Екип от четирима зографи, чиито икони и стенописи са признати и оценени дори и от Зографската Света обител на Атон, работи и към момента. Изпод ръцете им се излива красотата и боговдъхновението на православната стенопис.


Творческият проект е за цялосто изписване на храма, но средствата не достигат. До момента са изписани купола, източната абсида, южните и северните подкуполни стени. За освещаването следва да бъдат изписани Светият олтар, южната и северна абсида, и западната стена.
Храмът ще има нужда и от съответната църковна утвар, мебелировка, книги и други. Дворът трябва да се почисти и облагороди чрез озеленяване и ограждане, както и да му се даде лице към улица, защото към момента е обграден от сгради и няма лице. Един чуден Божий храм се въздига в Руен!

Нека помогнем на църковното настоятество, оглавено от ставрофорен иконом Ромил Негозов, да довършат това чудо – първия храм в село Руен, Бургаска област! С нами Бог!


Банковата сметка на Църковното настоятелство при храм „Свети Георги” с. Руен, обл. Бургас е: Титуляр:  ХРАМ „СВ. ГЕОРГИ”  с. Руен
                 IBAN: BG65 UNCR 7000 1522 2476 42
                 BIC: UNCRBGSF
                 УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
                 гр. Айтос

Още снимки от великолепния храм: