Надежда


Какво става, когато се снимаш със статуя 
на дявола? Безобидно ли е и може ли да остане без последствия?!

Това е действителната история на една жена. Надежда Пиетарила. Богата и преуспяваща, жизнерадостна и пълна с енергия жена, която обаче живее без Бога. А когато живееш без Бога, тогава дяволът има власт над тебе. И в един прекрасен ден по време на една екскурзия тя се снима със статуя на дявола на Дяволския остров в Карибско море. Тази случка преобръща целия й живот и разкрива, че трагедията на нашето време, трагедията на нашия суетен светски живот се състои всъщност в нашата отдалеченост от Бога и близост с дявола, за което всеки от нас рано или късно ще плати, ако не се опомни навреме. Защото единствено вярата в Бога разкрива целта на човешкия живот. А целта на човешкия живот е да намери пътя към вечния живот. Този път за всички нас е Православната вяра и покаянието.

Надежда Пиетарила e главната героиня на този филм, заснет по действителен случай. В началото тя е преуспяваща, богата, жизнерадостна, пълна с творчески планове жена. Животът й върви, не знае що е проблем и болка, всичко изглежда привидно добре. Но живее без Бога. Далеч от пътя на спасението.
И ето че я застига нещастие, което преобръща живота й. Но в този най-тежък за нея миг, когато е на път да се удави в морето на скръбта, Господ й протяга ръка както някога на Петър. И макар пътят на спасението да е път скръбен и пълен с болка, ако човек здраво се хване за Божията десница, нищо лошо вече не може да му се случи. Тогава и в долината на смъртната  сянка, той няма да се уплаши от злото, защото Бог е винаги с него, срв. Псалом 22:4.